VALİ DÜZGÜN SERBEST BÖLGE'DE…

21.11.2014 10:31:05

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarıyla bir kez daha buluşarak, daha önce yaptığı görüşmelerde kendisine sunulan Boğazköprü Lojistik Köyü ve diğer konularla ilgili istek ve sorunların çözümüne ilişkin bil

 

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarıyla bir kez daha buluşarak, daha önce yaptığı görüşmelerde kendisine sunulan Boğazköprü Lojistik Köyü ve diğer konularla ilgili istek ve sorunların çözümüne ilişkin bilgiler verdi.

 

Kayseri Serbest Bölge İşadamları ve Yatırımcıları Derneği’nin, bölgede faaliyet gösteren firmalar arasında diyaloğu artırmak amacıyla her ay geleneksel olarak düzenlediği buluşmaya onur konuğu olarak katılan Vali Düzgün, MUKA Metal’in ev sahipliğinde, bölgede faaliyet gösteren sanayici ve işadamları ile bir kez daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

 

Konuşmasında, MUKA Metal’in üretim tesislerini Eylül ayında Ekonomi Bakanı Nihat zeybekçi ile birlikte açtıklarını hatırlatan ve fabrikanın kısa sürede 16,5 milyon TL üretim hacmine ulaşmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Vali Düzgün, elektrikli hastane yatakları üretiminde Türkiye’nin sayılı firmaları arasında yerini alan MUKA Metal’in sahibi Murat Kantarcı’yı Kayseri ekonomisine ve istihdamına sağladığı katkıdan dolayı tebrik etti.

 

Türkiye’nin dünyanın büyük ekonomileri arasında 16’ncı sırada olduğunu ve Cumhuriyetin 100’ncü yılı 2023’te ilk 10 hedefinin bulunduğunu ifade eden Vali Düzgün, “Bu da tabi sizler gibi yatırımcı arkadaşlarımızın sayesinde olacak. Burada üretmek kadar bunu pazarlamak, pazarlama için kolay ulaşım sağlamak da çok önemli. Sizlerin bu konudaki en önemli taleplerinden birisinin, gerek Mersin limanına gerekse diğer pazarlama ve ihracat noktalarına kolaylıkla ulaşım olduğunu biliyoruz. Geçen ay Sayın Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız da buradaydı. Valilikte sunmuş olduğum brifingde de Boğazköprü Lojistik Köyü’nün ne kadar önemli olduğunu anlattık. O konuda da hem Sayın Başbakanımızın hem de Ulaştırma Bakanımızın yaklaşımları olumlu. Yakın zamanda lojistik köy ile ilgili çalışmalara başlanacak. Boğazköprü lojistik köyünün faaliyete geçmesi ile birlikte yük taşıma miktarı yılda 1.7 milyar tona çıkacak. Sizlerin ürettiklerinin kolaylıkla ihraç limanlarına ulaştırmanız bakımından bu son derece önemli” dedi.

 

Yük nakli kadar hava limanının da sanayici ve işadamları için önem taşıdığını, yerli ve yabancı misafirlerin kolay ulaşım sağlayabilmesi için havalimanından rahat geçişlerinin önem taşıdığını dile getiren Vali Düzgün, bu konuda da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu:

 

“Özellikle Kayseri’de gelen ve giden yolcu salonlarında büyük bir sıkışıklık olduğunu biliyorum. Bununla ilgili de Milli Savunma Bakanlığımızdan 250 bin metre karelik bir alanın Ulaştırma Bakanlığı’na tahsisi için muvafakat verildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından hazırlanacak proje sonrası yapılacak uygulamalarla yolcu terminalleri ve diğer ünitelerde de rahatlamalar olacak. Yolcu terminalinin kapasitesinin artması, otopark sorunun çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde daha modern, gelen ve giden misafirlerin daha güzel ortamlarda karşılanıp yolcu edilebileceği terminallere de sahip olacağız. Şuanda Kayseri’de günde ortalama 40 uçak inip kalkıyor. 2 yıl önce bu sayı 30’du. Erciyes Kayak Merkezi’de ciddi bir gelecek vaat etmeye başladı. İnşallah Aralık ayından itibaren de özellikle Hollanda kaynaklı tur grupları gelmeye başlayacak. Daha çok turist gelmesinin de havalimanına bir yoğunluk katacağı da kaçınılmaz. Dolayısıyla mutlaka yeni terminallere ihtiyacımız olduğunu hepimiz yaşıyoruz, biliyoruz. 250 bin metrekarelik bu alanda Ulaştırma Bakanlığınca yapılacak yeni binalar ve düzenlemeler ile Kayseri Havalimanı yolculara daha iyi hizmet vermeye başlayacak.”

 

Vali Düzgün, sanayici ve iş adamlarının Serbest Bölge girişindeki sinyalizasyon isteğine ilişkin olarak ta Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yerinde inceleme yaptığını kaydederek, kavşağın özellikle büyük tırlar için yeteri kadar bekleme alanına sahip olmadığını ifade ederek, bu nedenle Serbest Bölge girişinde bu ay içerisinde trafik güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınacağını ve kavşağa uyarı amaçlı, trafik ışıkları ile konulacağını söyledi.

 

Vali Düzgün, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Gümrük Müdürü Seyfettin İnceoğlu, Serbest Bölge Müdürü Necdet İnal, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve KOSGEB Müdürü Erdal Çınar’ın da katıldığı buluşmanın devamında sanayici ve iş adamları ile sohbet etti, çalışmaları ve üretim durumları hakkında bilgiler aldı.